Mașinile de gătit în sous vide

Mașinile de gătit în sous vide

Metoda de gătit în sous-vide este unul dintre marile secrete ale restaurantelor de fine cuisine, iar un aparat sous-vide ar trebuie să fie prezent în orice restaurant care se respectă. Astfel, profesioniștii de la Julabo au introdus pe piață echipamente profesionale de top.
Dacă tocmai vă familiarizați cu versatilitatea gătitului sous vide, v-ati putea gândi că totul se referă la gătirea cărnii, a peștelui sau a legumelor. Există însă o întreagă gamă de posibilități dincolo de acestea, când vine vorba despre sous-vide.
Frumusețea gătitului sous-vide constă în faptul că nu există limite în ceea ce se poate găti și … inventa! Rețetele pot fi atât de variate și destinate fiecărei mese din zi, de la mic dejun, la aperitive , deserturi și preparate de o înaltă ținută culinară. Abilitatea de a intensifica aromele naturale, de a păstra calitatea nutrițională și de a face procesul de gătire simplu, cu rezultate întotdeauna perfecte, vă va face să renunțați la metodele clasice de gătit, pentru totdeauna.

Metoda sous-vide cu Fusion Chef by Julabo vine la pachet cu o serie de beneficii:
- Se păstrează consistența alimentelor, evitându-se pierderea masivă în greutate a cărnii și nu numai;
- Se păstrează gustul mâncării; gătindu-se în sucul propriu, preparatul rămâne suculent și are savoare;
- Se evită arderea sau prăjirea excesivă a mâncării; în momentul în care se ajunge la punctul final de gătire, prin metoda sous-vide se păstrează preparatul la temperatura aleasă; prin urmare, nu este nevoie ca cineva să supravegheze constant procesul de gătire;
- Metoda sous-vide scurtează foarte mult timpii de gătire în bucătărie;
- Preparatul este gătit uniform, fiind expus la aceeași temperatură pe toată suprafața sa, spre deosebire de gătitul „la tigaie”, unde focul încinge suprafața tigăii mai intens pe margini decât pe centru.