Afumătoare – Helia Smoker

Cere ofertă
Categorie:

Variante disponibile

  • Afumătoare HELIA SMOKER 24
  • Afumătoare HELIA SMOKER 48

Specificații tehnice Helia Smoker 24:
Putere: 230 sau 115 V, 1500 W
Dimensiuni: 45 x 35 x 45 cm (lățime x înălțime x adâncime)
Panta de curățare/scurgere: 30 x 40 cm
Greutate: 25 kg
Capacitate: 24 păstrăvi la 250g sau 12 păstrăvi la 500g/ 4 pui/ aprox. 7 kg de friptură

Specificații tehnice Helia Smoker 48:
Putere: 230 sau 115 V, 2000 W
Dimensiuni: 45 x 35 x 85 cm (lățime x înălțime x adâncime)
Panta de curățare/scurgere: 30 x 80 cm
Greutate: 45 kg
Capacitate: 48 păstrăvi la 250g sau 24 păstrăvi la 500g/ 8 pui/ aprox. 14 kg de friptură

Afumătoarele HELIA SMOKER reprezintă o tehnologie inovatoare în rândul cuptoarelor electrice cu fum, ele putând fi utilizate oriunde, atât în interior, cât și în exterior.

Prin afumare se înțelege tratamentul produselor alimentare cu fum de lemn netratat, natural, în special lemn de foioase. Inițial afumarea servea la conservarea de lungă durată a cărnii, a peștelui. În era frigiderelor, afumarea se utilizează mai ales pentru a ne răsfăța palatul gurii cu arome rafinate.

Secretul: Fumul care învăluie produsele le conservă pe termen lung. El conține substanțe care coagulează proteinele și care au efect bactericid și conservant. Dacă și ce condimente mai adăugăm, rămâne la latitudinea și după fantezia fiecăruia. Deja strămoșii noștri știau să conserve carnea și peștele prin fum. Dar este nu doar un procedeu tradițional de conservare, ci utilizat și pentru a da un gust deosebit preparatelor. În zilele noastre efectul conservant nu mai este prioritar, ci faptul că afumăturile sunt deosebit de gustoase.  Un piept de pasăre sau de gâscă, o bucată de miel, un pește tocmai  prins, devin prin afumare adevărate delicatese. Afumarea nu este ceva dificil și nici dăunătoare sănătății, dacă este făcută corect.

Afumătoarele Helia Smoker 24 și Helia Smoker 48, produse în Germania, pot fi utilizate atât pentru afumare la rece, cât și la cald.

Caracteristici generale:

  • Toate modelele sunt aparate funcționale de masă
  • Ușa se deschide spre partea din față, astfel încât nu reprezintă un obstacol pe partea dreaptă sau pe partea stângă
  • Nu există indicații specifice de ventilare sau de instalare
  • Instalarea în apropierea unei hote simple este posibilă, eliminându-se doar cantități mici fum
  • Este o opțiune practică și accesibilă pentru afumatul în interior
  • Încălzire și gătire cu control termostatic – la gătire lentă sau rapidă
  • Afumare cu temporizator automat
  • Funcție de gătire și afumare separate (2 circuite de încălzire), astfel gătiți cu sau fără fum sau afumați cu sau fără căldură
  • Căldura mare/  mică fără ventilație gătește mâncarea în profunzime și o face extrem de suculentă, fragedă și delicioasă
  • Distribuția optimă a fumului și utilizarea diferitelor esențe de lemn creează cele mai delicioase și apetisante alimente afumate, pe care le-ați gustat vreodată
  • Economisirea energiei de până la 60% datorită construcției cu dublu cofraj cu izolație dublă pentru pierderi minime de căldură și preîncălzire scurtă
  • Toate comutatoarele de pe partea frontală sunt ușor de manevrat /toate elementele sunt ușor de schimbat
  • Pereții interiori și exteriori, precum și tăvile de picurare și grilajele sunt realizate din oțel inoxidabil

 

www.heliasmoker.de